woensdag 17 augustus 2022

Nieuwe twinsets met Stage V motoren

Voet Energy Solutions heeft geïnvesteerd in nieuwe twinset aggregaten met Stage V motoren. Met dit soort aggregaten kunnen we de uitstoot op uw project tot wel 90% verlagen. De Stage V motoren stoten namelijk minder schadelijke stoffen uit en doordat een twinset aggregaat twee motoren heeft, kan er gemakkelijk op- en afgeschaald worden.

De twinsets hebben 2x300 kVA John Deere motoren en zijn verpakt in een robuuste en geïsoleerde 20ft container. Dit zorgt ervoor dat het geluidsniveau gereduceerd wordt naar ongeveer 52 dBA. Wanneer we zo’n aggregaat in power management zetten, wordt bij een variabel gevraagd vermogen gemakkelijk één van de twee John Deere motoren uitgeschakeld of ingeschakeld. Hiermee wordt iedere liter diesel optimaal ingezet.

Hoe worden de nieuwe twinsets ingezet?

Deze twinsetaggregaten zijn geschikt voor een breed scala aan werkzaamheden. Op ons verzoek heeft leverancier HOB de machines uitgerust met een DEIF besturingssysteem. Doordat wij al onze machines sinds 2012 uitrusten met dit besturingssysteem kunnen al onze machines heel gemakkelijk aan elkaar gekoppeld worden. Zo’n nieuwe twinset aggregaat dus ook.

Wanneer we het aggregaat koppelen aan de Blue Battery Box creëren we een hybride opstelling. Op deze manier combineren we de maximale betrouwbaarheid van het dieselaggregaat met de duurzame toepasbaarheid van een batterijopslagsysteem. Helemaal wanneer er op een project ook een PV installatie aanwezig is, zorgt dit voor een zo duurzaam mogelijke noodstroominstallatie. Onze Blue Battery Boxes kunnen namelijk tot maximaal 5 MWh energie opslaan.

Uiteraard is het mogelijk om synchrone netovernames uit te voeren met een twinsetaggregaat. Maar daarnaast kunnen we met deze machines ook peakshaven en draaien ze probleemloos in loadshare, load balancing, in eiland modus, als onderdeel van een Smart Grid opstelling en nog veel meer.

Is de twinset geschikt voor uw project?

Dit soort aggregaten is geschikt voor veel verschillende klussen. Met dit gecombineerde vermogen van 2x300 kVA kunt u ook op projecten waar veel vermogen nodig is gebruik maken van onze twinset aggregaat.

De Stage V motoren voldoen aan de laatste eisen van NRMM (Non-road mobile machinery). Dat betekent dat de kans groot is dat u dit aggregaat mag inzetten op een project in een lage-emissiezone. In dit artikel leest u meer over de Stage V motoren.

Wilt u advies over de passende noodstroominstallatie voor uw project? Onze experts denken met u mee en realiseren samen met u de meest efficiënte en duurzame oplossing. Neem contact met ons op via de button.

button-website.jpg