Het verminderen van de geluidsuitstoot van aggregaten

Aggregaten staan tijdens een synchone netovername vaak in woonwijken en rondom woonhuizen. Natuurlijk willen wij omwonenden zo min mogelijk belasten met de stroomvoorziening. Hiervoor bieden we een aantal oplossingen.

Stille aggregaten

75% van onze aggregaten vallen onder de noemer ‘super silence’. Onze super stille aggregaten hebben een geluidsuitstoot tussen de 56dB en 63dB. Dit geluid ligt iets hoger dan het gemiddelde stadsgeluid.

Tijdens de installatie van een aggregaat op locatie bekijken we samen met u hoe we ze zo kunnen plaatsen dat de overlast voor omwonenden minimaal is. Bijvoorbeeld door de locatie iets op te schuiven of door een aggregaat te draaien, zodat de geluidsuitstoot anders is.

Geluiddempende container

Toch kan het voorkomen dat we een aggregaat dichtbij woonhuizen moeten plaatsten. Een oplossing om het geluid te verminderen is het plaatsen van een aggregaat in een geluiddempende container. Zo’n geluidsisolerende omkasting verlaagt de geluidsuitstoot van circa 63dB naar ongeveer 57dB, vergelijkbaar met de gemiddelde geluidsomgeving.

Geluidsisolerende coulissen

Om de geluidsuitstoot van een aggregaat te verminderen, kunnen we ook losse geluiddempers plaatsen. Die zogenaamde geluiddempende coulissen passen op elke aggregaat. We sluiten ze aan op de ventilatiekanalen van de generator.

Geluiddempende rubberen blokken

Een andere optie is het plaatsen van het aggregaat op rubberen blokken. Deze blokken maken we speciaal op maat. Ze verzachten de geluidstrillingen die het aggregaat uitstoot.

Wilt u meer weten over het optimaliseren van de geluidsuitstoot van aggregaten? Laat het ons weten, we denken graag met u mee.