woensdag 4 mei 2022

Voet Energy Solutions koopt 20 nieuwe batterijsystemen in

Voet heeft geïnvesteerd in 20 batterijsystemen. Hiervan hebben de grootste systemen 1MWh opslag en een 1MW omvormer. Hiermee voldoen wij nog beter aan de duurzame en technische vraag van onze klanten. Door te investeren in deze accupakketten toont Voet groen en innovatief ondernemerschap.

Door onze huurvloot uit te breiden met deze accupakketten, kunnen we gemakkelijk een power plant maken tot wel 5MW. Onze verhuurvloot heeft nu batterijsystemen van 10, 20, 40, 75, 150, 300, 600 en 1.000 kW. Daarnaast sluiten deze schone noodstroomoplossingen perfect aan bij onze dagelijkse werkzaamheden; zo zijn de accupakketten geschikt voor (CO2 vrije) synchrone netovernames, kunnen ze in het net worden toegepast en zijn ze geschikt voor het peakshaven op netaansluitingen. 

Met deze batterijsystemen in onze huurvloot helpen wij onze klanten om de CO2-uitstoot te verlagen en de klimaatproblematiek aan te pakken. Tijdens het gebruik van deze batterijsystemen komt er geen CO2 vrij. Daarnaast kan een overschot aan energie er ook in worden opgeslagen. Hiermee kan dus efficiënter met energie worden omgegaan. Voor bouwbedrijven kan zo'n schone noodstroomoplossing bijvoorbeeld ervoor zorgen dat een vergunning makkelijker te verkrijgen is. En bij aanbestedingen heeft u misschien wel een streepje voor als u aangeeft dat u alleen nog maar met accupakketten werkt, waar ook nog energie uit zonnepanelen in kan worden opgeslagen. 

De batterijsystemen hebben wij in samenwerking met Elmon, één van onze leveranciers, uitgerust met een DEIF besturingssysteem. Doordat wij al sinds 2012 gebruikmaken van dit merk besturingssysteem, kunnen de nieuwe batterijsystemen moeiteloos samenwerken met onze andere machines. Zo kunnen alle verschillende verhuurcomponenten gemakkelijk aan elkaar gekoppeld worden.

John Voet licht de keuze voor deze controllers in de batterijsystemen verder toe: “Met de ASC-4 en AGC mains controllers van DEIF kunnen we heel snel en gemakkelijk een power plant maken van verschillende batterijsystemen. Daarmee kunnen wij een noodstroomoplossing creëren tot 5MW.” Maar de batterijsystemen kunnen niet alleen aan elkaar gekoppeld worden, legt hij uit: “De compacte bouw van de containers en de slimme software maken het mogelijk dat we deze accupakketten samen met het net en een generator tot een parallelbedrijf kunnen bouwen. Zo creëren we de perfecte balans van opslag en peakshave.”

Bij Voet Energy Solutions kunt u nu terecht voor groene noodstroomoplossingen van 15kW tot en met 5MW. Deze systemen kunnen we leveren op 0,4, 10 en 20kV. Doordat wij alles in eigen beheer hebben en met onze 3 locaties in Nederland, kunnen wij de machines overal in het land supersnel inzetten. Vanuit Culemborg (Gelderland), Echt (Limburg) en Bolsward (Friesland) transporteren wij onze accupakketten, mobiele snelladers, provisoria, hybride oplossingen en nog veel meer naar iedere gewenste locatie.

Wilt u graag meer informatie over onze (nieuwe) accupakketten? Wij informeren u graag over de inzetbaarheid, de mogelijkheid om met deze systemen het net te verzwaren, om hiermee een tijdelijke smartgrid op te stellen en de bijbehorende transport en service. Klik op de onderstaand button voor meer informatie. 

button-website.jpg