Tijdelijke laadpunten huren voor elektrische auto’s

Een mobiele laadpaal huren biedt de mogelijkheid om elektrische auto’s op te laden op elke gewenste locatie. Ideaal voor industriële toepassingen of organisaties van tijdelijke evenementen.

Een mobiele laadpaal kan worden aangesloten op een netaansluiting of op een tijdelijke noodstroominstallatie. Aan de hand van de vermogensvraag kan de opstelling automatisch worden gestart of gestopt om brandstof te besparen. Een mooie oplossing om bezoekers extra te ontzorgen.


Een duurzaam evenement met laadsystemen voor bezoekers

De elektrische auto is bezig aan een flinke opmars. In de openbare ruimte is de laadpaal al haast niet meer weg te denken. Bestuurders van elektrische auto’s gaan er steeds meer op rekenen dat er een laadvoorziening is, daar waar ze hun auto parkeren. Tijdelijke stroomvoorzieningen bij evenementen, markt- of industrieterrein zullen dus ook in deze behoefte moeten voorzien. Daarom biedt Voet naast een tijdelijke stroomvoorziening voor je tijdelijke evenement of industriële werkzaamheden nu ook mobiele laadsystemen welke eenvoudig te installeren zijn.

Huren is mogelijk vanaf een laadpaal met twee laadpunten tot een heel laadplein met bijvoorbeeld 30 laadpunten

Flexibele laadsystemen middels losse besturingskasten en laadkasten

Doormiddel van losse besturingskasten en laadkasten kan voor iedere situatie de gewenste opstelling bepaald worden.
Een besturingskast stuurt meerdere laadkasten aan waarbij afhankelijk van de behoefte van het soort auto, het aantal auto’s, preferente laadplaatsen met een snellere laadtijd, het totale beschikbare vermogen op een slimme manier over de gebruikers wordt verdeeld. Daarnaast kan de verhuurder of de operator zelf bepalen hoe het verbruikt vermogen wordt verrekend.

Laadpaal met betalingssysteem

De verhuurder bepaalt zelf welke prijzen er gehanteerd worden voor het laden. Afrekenen van de afgenomen stroom is mogelijk op drie verschillende manieren.
1. Direct Charge. Alle laadpunten zijn vrijgegeven en iedere aangesloten auto laadt zonder dat hier direct kosten worden doorberekend aan de gebruiker.
2. Gebruiker betaald met eigen pas. Ieder laadpunt communiceert middels RFID-tag reader met de gebruiker. Deze pasjes worden vooraf door de beheerder uitgegeven en toegekend aan de gebruiker. De tag activeert het laadpunt en afrekenen gebeurt vooraf.
3. Gebruiker betaald met reguliere pas. De back-end van het systeem is standaard voorzien van beveiligde communicatie via OCPP. Hierdoor kan de gebruiker afrekenen via al bestaande laadpasjes van bijvoorbeeld New Motion of MKB Brandstof.


Eigenschappen intelligente laadpunten

  • Ieder laadpunt kan een vermogen bieden van 22 kW (3 fase, 32 Ampere);
  • Iedere configuratie kan maximaal 28 Type 2 laadpunten bevatten;
  • De complete installatie is gebaseerd op een 125 Ampere CEE voeding;
  • UPS accu voorkomt foute uitschakeling van de PC;
  • Hufterproof door de robuuste behuizing van A-kwaliteit componenten;
  • De intelligentie van het systeem maakt ‘load balancing’ mogelijk;
  • De instellingen maken het mogelijk om preferente laadpunten aan te wijzen;
  • Configuratie van de laadopstelling is eenvoudig door de gebruiker te regelen;
  • Communicatie met de OCPP loopt via een beveiligd netwerk;
  • Betaling door de gebruiker is mogelijk via de RFID reader met tankpas, de ParkAndPower app, ofwel met zelf uitgegeven (tijdelijke) RFID pasjes.

Tijdelijke Laadpalen van Voet

Laadkast voor laadpalen

Vanaf deze tijdelijke laadkast kun je mobiele laadpunten toevoegen om zo uit te breiden tot een compleet laadplein mocht dat gewenst zijn.

Laadkast voor laadpalen

Mobiele en compacte laadkast

Onze lichte en mobiele laadpunt van 22 kW. Ideaal voor een tijdelijk event en gemakkelijk te installeren.

Mobiele en compacte laadkast