vrijdag 19 augustus 2022

Raamovereenkomst tussen Alliander en Voet

Wij gaan samen met Alliander vanaf oktober 2022 een raamovereenkomst aan van minimaal 4 jaar. Voet Energy Solutions is voor deze periode de vaste partner voor het leveren van tijdelijke noodstroominstallaties in twee van de drie percelen van Alliander.

In mei van dit jaar maakte Alliander een Europese aanbesteding openbaar voor de inhuur van noodstroomvoorzieningen in perceel Noord, Oost en West. Wij hebben ons ingeschreven op deze aanbesteding. In ons plan omschreven we onze ambities op het gebied van verduurzaming, efficiëntie, kostenbesparing en tactisch omgaan met transport. Alliander heeft onze plannen voor de percelen van Oost en West als beste beoordeeld. Dat betekent dat het bedrijf deze percelen aan ons gunt.  

In de loop der jaren hebben wij, Voet Energy Solutions, al veel opdrachten uitgevoerd voor Alliander. In 2013 begon dat met synchrone netovernames bij geplande werkzaamheden. Een korte tijd daarna belde Alliander ons ook op in geval van storingen. Wij zorgden er dan voor dat we binnen 2 uur op locatie aanwezig waren met machines een noodstroominstallatie om zo de stroomstoring op te lossen.

Met een landelijke dekking, 24/7 diensten en ons flexibele servicemodel geloven wij er in dat we een succes gaan maken van deze raamovereenkomst. We kijken er naar uit om de komende jaren op een zo duurzaam mogelijke wijze de dienstverlenging aan te bieden en uit te breiden.

Uit de huidige opdrachten van Alliander zijn mooie producten voort gekomen. Zo hebben we de Blue Hybrid Box ontwikkeld. Een grote hybride container die ook geschikt is voor synchrone netovernames. Alliander was namelijk op zoek naar een schonere oplossing om netovernames mee uit te voeren. In de afgelopen maanden heeft deze container zichzelf ruimschoots bewezen als noodstroomoplossing voor organisaties met groene ambities.