vrijdag 18 maart 2022

Nieuw bij Voet: de Blue Hybrid Box

Voet Energy Solutions introduceert de Blue Hybrid Box. Een 20ft container met daarin een accupakket en aggregaat geïntegreerd. In 2018 al introduceerden wij een hybride aggregaat in één omkasting met 30kVA vermogen en nu hebben we er één met meer kracht. Deze nieuwe machine biedt 0,6MVA aan piekvermogen.

De Blue Hybrid Box is een perfecte mix van een batterijsysteem, aggregaat, weerstand en transformator. Deze systemen zitten bij elkaar in een 20ft container en ze zijn heel nauwkeurig op elkaar afgestemd. Dit maakt het minder foutgevoelig dan meerdere losse machines aan elkaar gekoppeld en we kunnen de Blue Hybrid Box sneller inzetten. 

Uitgebreid getest

Aan de officiële marktintroductie is een uitgebreide testperiode vooraf gegaan. HOB, een van onze vaste leveranciers van aggregaten, en DEIF, de ontwikkelaar van het onderliggende Power Managementsysteem, waren hierbij nauw betrokken. Door met z’n drieën dit hybride systeem te testen, zijn wij ervan overtuigd dat we een sterk en betrouwbaar product hebben ontwikkeld. In de testperiode hebben we de Blue Hybrid Box aan zoveel mogelijk verschillende scenario’s onderworpen. Wanneer we tegen een fout aan liepen of verbeterpunten zagen, hebben we dit direct met elkaar opgelost en doorgevoerd.

Minder CO2 en minder brandstof

Deze hybride container kan op een project tot wel 90% CO2 reductie zorgen en het brandstofgebruik zakt tot wel 70% ten opzichte van een conventionele oplossing. Het softwaresysteem maakt het mogelijk om opgewekte zonne-energie terug te leveren aan het accupakket. Deze energie kan dan op bewolkte momenten worden geleverd aan de elektrische installatie. 

Hybride aggregaat voor synchrone netovername

De Blue Hybrid Box is geschikt voor synchrone netovernames. Met de software kan het net worden overgenomen zonder dat daarbij de stroom wegvalt én met veel minder of zelfs geen CO2 uitstoot. De hybride oplossing is voorzien van het RPS Systeem, referentie en een bypass leiding die specifiek gebruikt worden voor synchrone netovernames.  

Door de zware busbar, de grote aansluitingskast en de DEIF-besturingsbasis vormt de Blue Hybrid Box de perfecte basis voor een grote Power Management opstelling maar óók voor een Microgrid. 

In combinatie met het softwareplatform kunnen we altijd en overal bekijken hoe de machine presteert. Dit maakt het nog eenvoudiger om perfecte service te verlenen. Met deze software kunnen we exact uitlezen wat de status van de hybride container is en kunnen we preventief optreden om eventuele storingen zoveel mogelijk te voorkomen. 

Technische specificaties van de container:

20ft container 6.058 x 2.438 x 2.590 mm
Gewicht inclusief brandstof 16.900 kg
Opslagcapaciteit 397kWh
Brandstofverbruik Bij maximale belasting 51 liter per uur
Omvormer Siemens
Bypass 1.600 Ampère bypass
Interne brandstoftank 1.650 liter diesel, 290 liter AdBlue
Voltage range 360 – 440 V
Geluidsniveau 56 dBa

Bent u benieuwd of deze hybride container ook interessant is voor uw project? We adviseren u graag. Neem contact met ons op via deze link