donderdag 12 mei 2022

7 CO2-neutrale netovernames met de Blue Hybrid Box

In opdracht van Liander, Stedin en Enexis hebben wij afgelopen periode 7 netovernames uitgevoerd zonder daarbij CO2 uit te stoten. De Blue Hybrid Box heeft zichzelf hiermee bewezen als een perfecte noodstroomoplossing voor organisaties met groene ambities.

Op verschillende locaties in Nederland hebben wij het net voor deze netbeheerders tijdelijk van energie voorzien. Dat is voor ons dagelijkse praktijk. Maar dit keer voerden wij de netovernames uit met onze Blue Hybrid Box.

Hybride aggregaat: maximale bedrijfszekerheid, veiligheid en ook nog duurzaam

De lat ligt hoog bij Enexis, Stedin en Liander en bij hun afnemers; zij verwachten maximale bedrijfszekerheid, veiligheid en dan natuurlijk het liefst ook nog zo duurzaam mogelijk. De Blue Hybrid Box was heel geschikt om op deze projecten de inzet van fossiele brandstoffen terug te brengen naar zo min mogelijk of zelfs nul. De energie die hierin is verbruikt, kwam uit het 400kWh accupakket van onze hybride oplossing.

Wanneer er geen vraag naar stroom was, werd er dus ook niet onnodig diesel verbrand. En op de momenten dat er opwek was vanuit zonnepanelen, werd deze gebruikt om de accu’s van de Blue Hybrid Box mee te vullen.

In totaal hebben wij – tot nu toe – 8 netovernames uitgevoerd met de Blue Hybrid Box voor deze netbeheerders. Bij 7 daarvan werd geen druppel fossiele brandstof verbruikt. Bij de 8e netovername hadden we toch het vermogen van het stage5 240kW aggregaat nodig. Hierbij is 60 liter HVO diesel verbruikt. Het aggregaat werd alleen maar ingeschakeld omdat anders de stroom weg zou vallen. Het systeem was hierbij zo ingesteld dat het aggregaat alleen draaide wanneer dit puur noodzakelijk was.

Betrouwbare noodstroomoplossing

Onze klanten wilden natuurlijk een noodstroomoplossing met de betrouwbaarheid en zekerheid die zij van Voet Energy Solutions gewend zijn. De Blue Hybrid Box hebben wij zo ontwikkeld dat er 5 systemen in één 20ft container zitten. Dit maakt het systeem veel betrouwbaarder en veiliger dan wanneer een losse aggregaat en los accupakket aan elkaar gekoppeld worden. Het batterijsysteem, aggregaat, omvormer, weerstand en transformator in deze container zijn perfect op elkaar afgestemd. Dat maakt het minder gevoelig voor (menselijke) fouten.

Het Power Management Systeem zorgt voor de optimale verdeling tussen accupakket, het net en het aggregaat. Door middel van ons online portaal hebben wij vanaf iedere locatie en 24/7 inzicht in de hybride machine. Vanaf een mobiele telefoon of computer hebben wij bijvoorbeeld binnen no-time de instellingen omgezet of het accupercentage bekeken.