vrijdag 29 april 2022

Project HagaZiekenhuis - Step-up trafo en NSA in Den Haag

Een defecte 10kV kabel is voor de ene organisatie een groter risico dan voor de andere organisatie. Bij een ziekenhuis moet een noodstroominstallatie bijvoorbeeld altijd beschikbaar zijn. Daarom leverden wij afgelopen maand een step-up trafo in combinatie met een NSA bij het HagaZiekenhuis in Den Haag.

Tijdens het vervangen van deze kabel stond onze installatie stand-by op het ziekenhuisterrein. Patrick Schrijver, van het HagaZiekenhuis, vertelt over hun keuze voor Voet Energy Solutions: “Op advies van middenspanningsinstallateur Joulz belden wij Voet met de vraag of zij een offerte konden sturen voor deze installatie. Joulz gaf aan altijd met Voet te werken. Natuurlijk zijn er meerdere bedrijven die noodstroomoplossingen bieden. Bij Voet wisten we zeker – door de informatie die Joulz ons ook verstrekte – dat we een installatie hadden die ook op 10kV draaide.”

Op locatie bleek dat onze vrachtwagen niet op de beoogde plek van de installatie kon komen. Dat zorgde voor een uitdaging, legt Schrijver uit: “De installatie moest dus ergens anders komen te staan. Daardoor hadden we veel langere kabels nodig. Dat was even puzzelen. Voet heeft er aardig snel voor gezorgd dat deze lange kabels ter plaatse waren zodat we alles konden aansluiten.”

“Om ervoor te zorgen dat we toch snel konden schakelen in geval van nood, heeft Voet na installatie het systeem getest en goed aan ons laten zien hoe alles werkt,” zegt Schrijver. “Gelukkig is het systeem niet operationeel geweest. Dat betekent dus dat er geen stroomstoring is geweest in het HagaZiekenhuis.”