woensdag 1 november 2023

Draadloze synchronisatie van 5MW bij Syngenta Seeds

Voor Syngenta Seeds in Enkhuizen hebben we een week lang ononderbroken energie geleverd, zodat de dagelijkse bedrijfsvoering en processen ongestoord konden doorgaan. Lees hier hoe we dit hebben aangepakt.

Bij Voet zijn we gespecialiseerd in synchrone netovernames en denken we graag mee bij complexe vraagstukken. Deze combinatie zorgt ervoor dat we regelmatig meewerken aan mooie en uitdagende projecten. Zo hebben wij recent in opdracht van Kenter een tijdelijke opstelling gerealiseerd bij Syngenta Seeds in Enkhuizen. Met een vermogen van maar liefst 5MW en onze innovatieve draadloze synchronisatie box kijken we met trots terug op dit project. 

Benieuwd hoe we dit hebben aangepakt, lees dan verder en bekijk de video.

Uitdaging

Voor het realiseren van een netverzwaring kregen wij vanuit Kenter het verzoek om een week lang ononderbroken energie te leveren bij Syngenta Seeds. Syngenta Seeds is één van ’s werelds meest toonaangevende bedrijven op het gebied van gewasbescherming met alleen op de locatie in Enkhuizen al zo’n 2.000 medewerkers. Het was dan ook belangrijk dat de dagelijkse bedrijfsvoering en processen ongestoord konden doorgaan, zodat alle 2.000 medewerkers hun werk konden blijven verrichten. Met andere woorden, een synchrone netovername was onvermijdelijk.

Draadloze synchronatie box

Afwijkend van een ‘standaard’ netovername hadden we bij dit project echter te maken met een overname op middenspanningsniveau. Daarnaast waren de afstanden aanzienlijk en hadden de trafo’s verschillende klokgetallen. Met de introductie van onze innovatieve draadloze synchronisatie box zijn dergelijke omstandigheden geen probleem en dat laten graag zien in deze video.

Samen met onze opdrachtgevers zijn we altijd op zoek naar de beste oplossingen. Wil je meer weten over onze oplossingen en mogelijkheden? Stuur ons een bericht en wij denken graag met je mee.