donderdag 11 november 2021

Vijf jaar geleden: Voet in Schipholtoren

Vijf jaar geleden kreeg Voet Energy Solutions de verantwoordelijkheid voor het leveren van de elektrische installatie van een 101 meter hoge toren.

Vijf jaar geleden kreeg Voet Energy Solutions de verantwoordelijkheid voor het leveren van de elektrische installatie van een 101 meter hoge toren. De hoofdschakelaars van de verkeerstoren van Schiphol werden op 15 november 2016 vervangen. Voet zorgde ervoor dat de Schipholtoren van stroom voorzien werd zonder dat het vliegverkeer hier iets van merkte.

Stap voor stap namen we elke groep en UPS over van de hoofdkast. Om ervoor te zorgen dat het vliegverkeer en de 9 medewerkers van de verkeersleiding geen last had van onze werkzaamheden, hebben we deze vooral ’s nachts uitgevoerd.

Schiphol is anno 2021 nog steeds klant bij Voet Energy Solutions. Voor tijdelijke UPS systemen en noodstroomaggregaten maakt Schiphol gebruik van de 24/7 service en storingsdienst van Voet. 

De Royal Schiphol Group is al jaren bezig met het verduurzamen van de luchtvaart. Zo wil de luchthaven in 2050 volledig op duurzame energie van zon, wind en bodem draaien. Deze groene ambities sluiten naadloos aan op de wensen van Voet Energy Solutions om verder te verduurzamen:

  • Schiphol verbruikt jaarlijks evenveel stroom als ruim 50.000 huishouden: meer dan 200 miljoen kWh. 
  • Sinds 1 januari 2018 draait de Schiphol Group op 100% Nederlandse windenergie
    • Voet Energy Solutions haalt 98% van de verbruikte energie uit haar eigen zonnedak. Hiermee worden ook de accupakketten, hybride systemen en elektrisch auto’s opgeladen. 
  • KLM vliegt sinds 2011 al een deel van de commerciële vluchten op biokerosine. Dat is een combinatie van biobrandstof en kerosine.
    • Alle aggregaten van Voet kunnen draaien op de biodiesel HVO. Deze biodiesel is Europees genormeerd (EN14214).