vrijdag 5 april 2019

Introductie eerste hybride netovername in Nederland

Vrijdag 22 februari introduceerden Voet en Greener in samenwerking met Alfen een synchrone netovername in combinatie met een mobiele batterij. Hiermee zijn deze twee bedrijven de eerste die een CO2 arme, stille, veilige en betrouwbare oplossing kunnen bieden voor netovernames op gereduceerd vermogen tot 250 KVA.

Afgelopen weken zijn Voet en Greener intensief bezig geweest om een goed werkend hybride systeem te ontwikkelen voor een synchrone netovername. Daarbij was specialist in energieoplossingen Alfen (Almere) nauw betrokken als ontwikkelaar van de batterij techniek en nettrafo’s. De batterij is door Alfen verder ontwikkeld en geschikt gemaakt om te kunnen functioneren in de veeleisende condities die van toepassing zijn tijdens een synchrone netovername.

Door de deskundigheid van Voet inzake synchrone netovernames te combineren met de expertise van Greener met het slim inzetten van batterijen, is het mogelijk de overlast en uitstoot van CO2 veroorzaakt tijdens synchrone netovernames nog verder te minimaliseren.

De voordelen van het hybride systeem:

  • Een significantie besparing in brandstofverbruik;
  • Reductie in de uitstoot van CO2;
  • Minder geluidsoverlast: tijdens de nachtelijke uren kan de batterij de volledige levering van stroom verzorgen;
  • Opslaan van duurzaam opgewekte energie en die ’s nachts terug leveren aan de gebruiker;
  • Compacte opstelling maakt ideaal gebruik in stedelijke gebieden;
  • Betrouwbare en zuivere spanning;
  • Besparing door ons online ingave systeem

De flexibele hybride oplossing biedt de mogelijkheid om het net op verschillende manieren synchroon over te nemen, dit kan op het aggregaat doormiddel van de bypass of referentie procedure en in de toekomst met alleen de batterij. Energie van duurzame bronnen kan overdag worden opgeslagen in het energieopslagsysteem en ’s nachts terug geleverd worden aan het net, een overschot aan energie wordt opgevangen in de Power Reverse-systeem op het aggregaat.

Voet en Greener zijn trots op deze ontwikkeling en zullen in samenwerking met Alfen verder werken aan duurzame innovatie met als doel een verdere verlaging van CO2, waarbij veiligheid en betrouwbaarheid van levering centraal staan.