dinsdag 16 maart 2021

Succesvolle netovername met de nieuwe generatie dieselmotoren Stage 5

Afgelopen week heeft Voet de eerste synchrone netovername succesvol uitgevoerd met de twee nieuwe John Deere 6090CG550 stage 5a motoren. De synchrone netovername vond plaats in het elektriciteitsnetwerk van netbeheerder Liander. Deze synchrone netovername werd begeleid door Van Den Heuvel aannemer.

De netovername kwam tot stand in verband met verbouwingswerkzaamheden aan het elektriciteitsnetwerk van de netbeheerder. Door deze werkzaamheden hebben de gebruikers van het netwerk gedurende tien dagen gebruik kunnen maken van de energielevering van de nieuwe stage 5 motoren.

Voet maakte voor deze verhuurklus gebruik van een nieuwe twinset 2x 300kVA aggregaat met 2 John Deere 6090CG550 motoren. Door deze twee motoren in power mangement te plaatsen wordt elke gebruikte liter dieselolie optimaal ingezet voor de het opwekken van energie. De nieuwe twinsets zijn voorzien van een geïsoleerde omkasting waardoor het geluidsniveau gereduceerd wordt naar 55 dBA. Doormiddel van een overkoepeld besturingssysteem is deze machine ook voorzien van (MVSS) Mains Voltage Stabilliy System, Peakshaving, Loadshare, Eiland, Bypass als referentieleiding voor synchrone netovernames, Close Before Exiotation, (RPS) Reverse Power System en Power Management.

De interne Adblue tank van 300 liter van deze aggregaat is voor algemene inzet voorzien van twee weken Adblue. Door ons energiebeheersysteem hebben wij continu inzicht in de flow van Adblue als brandstofverbruik. Ook geeft ons energiebeheersysteem inzicht in alle overige componenten. Hierdoor kunnen wij optimaal support verlenen aan elke verhuurde machine.

Stapsgewijs wordt de stage 3a motoren vervangen door de nieuwe generatie stage 5 motoren. De nieuwe motoren hebben als voordeel dat het een lagere S02, CO2, HC, NOx en PM uitstoot bij het opwekken van energie.

Nadat wij deze machines al met regelmaat hebben ingezet bij diverse klanten bewijst deze netovername ook weer dat deze machines perfect toepasbaar zijn voor netbeheerders. Wilt u meer weten over het gebruik van een stage 5 dieselmotor, of de toepasbaarheid hiervan, neem dan vrijblijvend contact met ons op.