maandag 16 oktober 2017

Powermanagement voor reefer containers

Regelmatig is Voet te vinden in de haven van Rotterdam voor verschillende stroomoplossingen. Zo hebben we een stroomplan opgesteld voor de opslag van reefer containers in de haven. Dit hebben we gerealiseerd doormiddel van een powermanagement opstelling.

Door een tekort aan stroompunten voor de opslag van Reefers heeft de haven van Rotterdam Voet gevraagd samen een stroomplan op te stellen. Op korte termijn hebben wij een stroomplan opgesteld die voor zowel de korte als lange termijn ingezet kan worden. Over een lengte van 550 meter zijn er diverse aansluitingen gerealiseerd waardoor er gemakkelijk extra reeferplaatsen gerealiseerd kunnen worden. Deze stroompunten kunnen ook op korte termijn weggehaald worden waardoor de ruimte in haven optimaal gebruikt kan worden.

De oplossing van Voet bestaat uit 3 aggregaten van 350 kVA, opgesteld in powermanagement. Wanneer er weinig reefers opgesteld staan in de haven gebruikt de haven relatief weinig capaciteit en zijn niet alle aggregaten nodig. De vraag naar stroom in de haven kan met het uur veranderen en daar kunnen we met deze opstelling meteen op inspelen. Wanneer de haven meer capaciteit nodig heeft springt er meteen een andere aggregaat aan, wanneer deze niet meer nodig is sluit de aggregaat zichzelf af. Deze opstelling is flexibel en scheelt de klant veel energie en kosten wanneer er niet veel stroom nodig is.

Vanaf afstand houdt Voet controle over het brandstofverbruik en de frequentie van de spanning. Wanneer er een storing optreed kunnen wij meteen actie ondernemen door te bellen met de servicemonteur in de haven.

De opstelling

  • 3x 350kVA aggregaten in Powermanagement;
  • 1x 10m³ brandstoftank;
  • 1x hoofd verdeelstation 1800Amp;
  • 21 vrije groepen 125Amp;
  • 21 reefer kasten 125Amp.