vrijdag 9 maart 2018

Nieuwe vrachtwagen en Super Silence aggregaat in gebruik

Afgelopen week is onze nieuwe vrachtwagen in gebruik genomen. Na deze mooie aanwinst via DAF bij Van Tilburg-Bastianen heeft Carrosseriebedrijf Schevers Schalkwijk de vrachtwagen verder opgebouwd met een bak en de vrachtwagen in de Voet kleur gespoten. 

Daarnaast hebben we ook een nieuwe aggregaat aan ons assortiment toegevoegd. Deze Super Silence 500 kVA TWIN Set container bestaat uit twee losse motoren van 250 kVA per stuk. Het voordeel hiervan is dat we doormiddel van powermanagement het aggregaat synchroon kunnen laten draaien op beide motoren. Wanneer er minder energie nodig is kan 1 motor uitschakelen waardoor er brandstof bespaard kan worden. 

Beide Volvo motoren zijn voorzien van EGR (Exhaust Gas Recirculation). Door deze uitlaatgasrecirculatie wordt een gedeelte van de uitlaatgassen terug naar de motor gevoerd waardoor er minder stikstofoxide vrijkomt, dit is beter voor het milieu. 

Het aggregaat is de nieuwste in zijn vorm en beschikt over een digitaal systeem waardoor we alles op afstand kunnen inzien en besturen. 

Deze 500 kVA TWIN Set is uitgevoerd met 160kW loadbanks die bestuurd wordt door een Power Reverse System. Zodra er in een net-situatie meer stroom gegenereerd wordt, door onder andere zonnepanelen, zullen automatisch, staps gewijs, deze weerstand ingeschakelt worden. 

Daarnaast is deze uitvoering Super Silence. Het aggregaat stoot, van 7 meter afstand, maar 49,5 dB geluid uit wat gelijk staat aan omgevingsgeluid. Deze lage geluidsuitstoot komt tot stand door de toegepaste isolatie en de frequentie geregelde koelvinnen. Deze uitvoering is ideaal voor een stroomvoorziening of netovername in woonwijken of tijdens evenementen. 


Specificaties van het 500 kVA TWIN Set aggregaat

  •  2x 250 kVA Volvo motoren;
  • Power Reverse System van 160 Kw;
  • 2x  AGC4 Controller en een Siemens HMI Touchscreen + S7 Siemens plc;
  • Online inzicht in gegevens zoals vermogen, brandstof en in de AGC 4 controllers;
  • Super Silence gedempt tot 49,5 dBA;
  • Eiland bedrijf, synchroon bedrijf, netparallelbedrijf en uitvoerbaar met Powermanagement System;
  • Elektrisch op en afrollende kabelhaspels;
  • Frequentie geregelde koelvinnen;
  • Gemakkelijk uit te breiden naar 1MVA door middel van een aanhangwagen.