woensdag 8 juli 2020

EST testkast in gebruik genomen

In een groeiende organisatie is het van belang dat veiligheid en kwaliteit centraal blijven staan. De producten die in de tijdelijke energiemarkt worden weggezet moeten van de hoogste kwaliteit zijn en over de hoge kwaliteit blijven beschikken.

Om deze reden heeft Voet onlangs een nieuwe EST kabel testkast in gebruik genomen. Deze machine draagt er zorg voor dat alle kabels en aansluit apparatuur voldoen aan de laatst gestelde eisen. Alle data die hier bij vrij komt wordt opgeslagen in onze database.

EST testkast

EMRI Electronics uit EDE heeft een volledig naar Voet Energy Solutions wens gebouwde EST geleverd. De Electrical Safety Tester, verzorgt dat het materiaal geautomatiseerd en gestandaardiseerd volgens de NEN3140 wordt getest. In de markt, met een steeds groter wordende vraag naar betrouwbaarheid en bedrijfszekerheid, is de EST geëvalueerd tot een bijzonder breed inzetbaar product. De test resultaten worden in een database opgeslagen en verwerkt in de bedrijfsprocessen van Voet Energy Solutions voor analyse en kwaliteitswaarborging.

Kabels van 1,5mm² t/m 300mm² kunnen doormiddel van een Isolatie test, weerstand test en een verbinding test worden beproefd. Ook worden de aansluit apparatuur die wij gebruiken bij synchrone net overnames wekelijk getoetst op de kwaliteit hiervan.