donderdag 16 mei 2024

Werken bij Voet: De weg naar planner

Stel je voor: je begint je loopbaan als taxichauffeur, maar je ambitie reikt verder dan alleen de weg kennen (alhoewel dat voor het plannen wel enorm handig is 😉). Dat is precies het verhaal van Marco, een van onze gewaardeerde collega’s bij Voet. Na jarenlange ervaring in de taxiwereld besloot Marco zijn pad te verleggen naar een rol als planner, waar hij uitblonk in het organiseren en stroomlijnen van processen.

Hij begon zijn loopbaan, naast zijn studie, als taxichauffeur bij het taxibedrijf van John. Wat begon als een bijbaan groeide al snel uit tot een fulltime baan, waarbij Marco zich ook steeds meer bezighield met planningswerkzaamheden. Hij werd een onmisbare schakel binnen het bedrijf, waar hij uiteindelijk uitgroeide tot een ervaren planner. 

Na de verkoop van het taxibedrijf door John, bleef Marco gedurende 20 jaar werkzaam als planner onder de nieuwe eigenaar. “Ik heb mijn vaardigheden als planner verder ontwikkeld en dit uiteindelijk 10 jaar in combinatie met de rol van assistent-bedrijfsleider op me genomen”, zegt Marco. “Ik was verantwoordelijk voor de volledige planning en wist na jaren ervaring precies hoe ik de werkprocessen zo efficiënt mogelijk kon maken en behouden.” 

In 2022 werd Marco al eens benaderd door John voor de functie van planner bij Voet, initieel was hij terughoudend omdat hij goed op zijn plek zat. Echter, na het faillissement van zijn toenmalige werkgever, besloot hij toch een kop koffie te drinken bij John. Zo kwam hij weer terecht bij Voet, waar hij nu bijna een jaar werkt als planner. “Het is een andere organisatie met nieuwe producten en werkwijze, maar toch vertrouwd omdat ik John al ken van vroeger”.  

Als planner bij Voet is Marco, samen met zijn direct collega, verantwoordelijk voor het creëren van een soepel verlopende planning, wat van cruciaal belang is voor het waarborgen van de betrouwbaarheid van de service die wij bieden. Hij begint zijn dag met het verwerken van eventuele storingen en het bijwerken van de planning met actuele informatie, waarbij hij zich aanpast aan ad-hoc verzoeken. Ze slagen er altijd in om de planning soepel te laten verlopen door proactief te anticiperen op veranderingen en dagelijks de planning bij te werken aan de hand van de actuele informatie. Allemaal met als doel om onze dienstverlening naadloos te laten verlopen. Een uitdagende, maar ook een rol waarbij flexibiliteit en nauwkeurigheid essentieel zijn. 

 “Typisch Voet is voor mij de familiaire sfeer binnen het bedrijf. We zijn echt één groot team, waarin iedereen bijdraagt aan het gemeenschappelijke doel: het leveren van betrouwbare energievoorzieningen en van hoogwaardige service aan klanten”.  

Na bijna een jaar bij Voet kijkt Marco uit naar de toekomst, met name naar de verhuizing naar het nieuwe pand. Ook waardeert hij de groeimogelijkheden binnen Voet die tal van kansen biedt voor verdere professionele ontwikkeling.

Werken bij Voet Energy Solutions

Marco’s verhaal is een inspiratie voor iedereen die geïnteresseerd is in een carrière als planner bij Voet Energy Solutions. “Ik kijk er naar uit om mijn kennis en vaardigheden te delen met nieuwe collega’s!”. Ben jij geïnteresseerd in een dynamische rol als planner bij Voet, heb je een achtergrond in de transport of lijkt deze functie dé volgende stap in jouw loopbaan? Dan horen we graag van je! Dit kan via marketing@voetverhuur.nl of via (0)345 684000.