woensdag 3 april 2024

Provisorium; Flexibele tijdelijke stroomoplossing voor diverse toepassingen

Als het gaat om tijdelijke stroomvoorzieningen is flexibiliteit en veiligheid een cruciale factor geworden. Het vermogen om snel en betrouwbaar stroom te leveren op verschillende locaties en in diverse omstandigheden is essentieel voor tal van sectoren. Hier komt het provisorium als de oplossing om aan deze eisen te voldoen.

Het provisorium verwijst naar een tijdelijke, mobiele installatie die in staat is om elektriciteit te transformeren op locaties waar een permanente stroominfrastructuur ontbreekt of niet toereikend is. Dit concept heeft zijn grondslag in de behoefte aan snelle, efficiënte en veilige energielevering in sectoren zoals bouw, evenementen, netwerkbedrijven, (industriële) noodsituaties en tijdelijke faciliteiten.

Voet Energy Solutions biedt een uitgebreid assortiment provisoriums met middenspanningsschakelaars, transformatoren en laagspanningsverdelers aan, in 10ft of 20ft containers, om in uiteenlopende behoeften te voorzien.

Middenspanningsschakelaars:

 • Van 3kV t/m 24kV
 • Vermogensvelden
 • Kabelvelden
 • Zekeringsveld


Transformatoren:

 • Multi tap transformatoren t/m 6MVA


Laagspanningsverdelers:

 • Breakers
 • Klapscheiders 18-velds met hulpader aansluiting of met Power Lock aansluiting


Eén van de kerncomponenten van onze nieuwe provisoriums zijn middenspanningsschakelaars. Deze schakelaars zorgen voor het veilig en efficiënt verdelen/schakelen van elektrische energie. Zo zijn ze beschikbaar met een verschillend aantal vermogensvelden en kabelvelden of een zekeringsveld. De velden zijn voorzien van spanningsindicatoren en kortsluitverklikkers waardoor we maatwerkoplossingen kunnen bieden die aansluiten bij de specifieke behoeften van onze klanten. Of het nu gaat om tijdelijke bouwplaatsen, elektriciteitsnet van een netbeheerder, evenementenlocaties of tijdelijke industriële installaties, onze middenspanningsschakelaars zorgen voor een stabiele en veilige stroomtoevoer.

Afstand-/ motorbedienbare schakelaars voor flexibel beheer   Een aantal provisoriums zijn uitgerust met geavanceerde motorbedieningstechnologie en op afstand bedienbare schakelaars. Dit verhoogt niet alleen de veiligheid en efficiëntie van het schakelproces, het biedt ook meer controle over het systeem. De mogelijkheid om op afstand te schakelen zorgt voor flexibiliteit bij het beheren van de stroomtoevoer, waardoor operators en monteurs snel en veilig kunnen ingrijpen, zelfs op afstand. 

Toepassingen van provisoriums in de praktijk   De veelzijdigheid van provisoriums maakt ze geschikt voor diverse toepassingen, waaronder: 

 • Netwerkbedrijven: provisoriums bieden hier snel een oplossing bij storingen in het netwerk, bij uitval van transformatorstations en voorkomen de noodzaak van aggregaten bij leveringsproblemen of ombouwwerkzaamheden van transformatorstations.
 • Bouwprojecten/-plaatsen: provisoriums (transformatorstation) bieden hier de benodigde energie tijdens de verschillende fasen van bouwprojecten waar nog geen permanente stroominfrastructuur beschikbaar is.
 • Evenementen: voor festivals, beurzen en andere evenementen zorgen provisoriums, door de voeding van een netbeheerder hierop aan te sluiten, voor een betrouwbare stroomvoorziening voor verlichting, geluidssystemen en andere apparatuur.
 • (Industriële)noodsituaties: in het geval van uitval in de stroomvoorziening van de klant, bieden provisoriums een snelle oplossing om essentiële processen draaiende te houden.

De mogelijkheid om snel en effectief stroom te leveren waar dat nodig is, maakt het provisorium tot een onmisbare schakel bij tijdelijke stroominstallaties. De nieuwe provisoriums stellen ons in staat om nog beter te voldoen aan de eisen van onze klanten en biedt oplossingen die zowel geavanceerd als betrouwbaar zijn. 

Belangrijke kenmerken van een provisorium: 

 • Mobiele eenheid: hierdoor kunnen provisoriums eenvoudig worden verplaatst naar verschillende locaties volgens de behoeften van een project. 
 • Snelle installatie: provisoriums kunnen snel worden geïnstalleerd, waardoor ze ideaal zijn voor situaties waar snelheid van essentieel belang is. 
 • Modulaire opbouw: dit maakt aanpassingen en uitbreiding mogelijk op basis van de specifieke stroomvereisten van een project.  
 • Veiligheid en betrouwbaarheid: onze provisoriums voldoen aan strenge veiligheidsnormen en bieden betrouwbare stroomvoorzieningen zonder concessies te doen aan kwaliteit. 


Geen project is hetzelfde, daarom begrijpen we het belang van flexibiliteit en maatwerkoplossingen. Wij staan klaar om op maat gemaakte oplossingen te leveren, aangepast aan de specifieke behoeften van elke klant. Neem contact met ons op voor een betrouwbare en flexibele stroomvoorziening voor jouw projecten.