donderdag 10 januari 2019

Gloednieuwe testlocatie

Begin deze maand hebben wij onze nieuwe testlocatie in gebruik genomen. Bij Voet streven we naar het beste resultaat. Om deze kwaliteit te kunnen waarborgen voeren wij periodiek onderhoud uit aan al onze aggregaten en mogen onze monteurs trainingen en opleidingen volgen. Maar vanaf dit jaar beschikken we over een testlocatie speciaal voor synchrone netovernames.

Dagelijks voeren we synchrone netovernames uit door heel Nederland. Dit werk vraagt om uiterste precisie, kwaliteit en betrouwbaarheid van onze machines. Om deze hoge kwaliteit vast te houden hebben wij op onze nieuwe vestiging een test/train locatie gemaakt. Door deze vaste opstelling kunnen wij intern onze monteurs trainen en onze aggregaten testdraaien zodat alle aggregaten altijd gereed staan voor calamiteiten. 


Zo kunnen wij momenteel testen tegen het energienet doormiddel van een 630kVA transformator. Hierdoor kunnen wij bijna alle functies van het synchroon aggregaat/accu pakket testen. In februari dit jaar zullen wij op de nieuwe locatie in Culemborg ons zonnedak in gebruik gaan nemen. We willen verantwoord omgaan met onze energie maar dit zonnedak biedt ook voordelen voor onze testlocatie. In het energienet krijgen we steeds vaker te maken met plaatselijke energie opwekking zoals zonnepanelen en windmolens. Natuurlijk is dit een positieve ontwikkeling maar dit kan in sommige gevallen problemen opleveren voor aggregaten of accupakketten. Doormiddel van ons zonnedak kunnen wij precies zien maar ook testen hoe onze aggregaten reageren op de teruglevering van het energienet. Beveiligingen in de Deif controller kunnen juist afgesteld worden en kunnen op tijd het RPS (Reverse Power System) stapsgewijs actief maken.