dinsdag 9 mei 2023

“Wij begeleiden onze klanten in het volledige proces, van begin tot eind.”

Bij Voet denken we altijd mee met onze klanten. Heb jij een uitdagend vraagstuk dat vraagt om een creatieve én innovatie oplossing? Dan zit je bij ons goed. Wij geloven niet in one-size-fits-all oplossingen. Ons doel is en blijft om betrouwbare (tijdelijke) stroomoplossingen op maat te bieden. In deze blog laten we aan de hand van een praktijkvoorbeeld zien hoe onze maatoplossingen tot stand komen.

Een uitdaging

Onlangs ontvingen wij een aanvraag van een grote industriële producent voor een tijdelijke synchrone netovername. Voet is preferred supplier van onder andere Liander, waardoor wij ons dagelijks bezighouden met synchrone netovernames. Dit keer was er alleen één groot verschil: de aanzienlijke afstand tussen ons aggregaat en het referentiepunt maakten het onmogelijk om te synchroniseren via een referentie- of bypass kabel. 

Waarom liever synchroon dan door het donker

Wanneer er een project binnenkomt zoals hierboven omschreven, heb je vaak te maken met bedrijfskritische installaties en processen. Denk bijvoorbeeld aan productielijnen van producenten, datacenters en het in stand houden van koelings- en verwarmingssystemen. Ook door de opkomst van nieuwe technologieën en IOT is het opstarten van alle systemen na een spanningsonderbreking een intensieve en tijdrovende klus. Veel partijen kiezen daarom liever voor een synchrone netovername in plaats van ‘door het donker’.

De oplossing

Bij Voet zijn wij ervan overtuigd dat er voor ieder vraagstuk een passende oplossing is. In dit geval kwam de aanvraag van de industriële producent mooi op tijd binnen. Dit gaf ons voldoende tijd om mee te denken en tot een innovatieve oplossing te komen. Zo ontwikkelden we, mede voor dit project, onze nieuwe innovatieve draadloze synchronisatie box. Met behulp van speciale software en een stabiele satellietverbinding maakt de synchronisatie box het mogelijk om ondanks de grote afstanden toch een solide en nauwkeurig referentiepunt te creëren.


Werkwijze

Wanneer er bij Voet een dergelijk vraagstuk binnenkomt, kijken we allereerst naar het pakket van eisen van de klant. Op basis van onze jarenlange ervaring en technische kennis, stellen wij in overleg met de klant een eerste advies op. Na akkoord werken wij het plan verder uit en worden alle belangrijke zaken, documenten en details op elkaar afgestemd. Dit plan van aanpak vormt de basis van de uiteindelijke uitvoering en zorgt ervoor dat alle betrokken partijen op voorhand zijn geïnformeerd. Daarnaast kunnen bij onze testfaciliteit op de hoofdvestiging in Culemborg specifieke oplossingen op voorhand uitgebreid worden getest en getoetst. Op deze manier wordt de kans op afwijkingen of vertragingen op locatie teruggebracht naar een minimum. Bij Voet staat ‘ontzorgen’ centraal en wij begeleiden onze klanten in het volledige proces, van begin tot eind.  

Meer informatie of benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder.