donderdag 23 mei 2024

Uitbreiding van ons wagenpark met een nieuwe Volvo met hiab kraan

Recentelijk hebben we ons wagenpark uitgebreid met een gloednieuwe Volvo vrachtwagen, de zevende vrachtwagen in onze vloot. Deze nieuwe aanwinst zal voornamelijk worden ingezet voor nationaal vervoer, met een focus op het plaatsen van batterijsystemen, hybride containers en aggregaten.

Nieuwe Volvo met innovatieve hiab kraan 

Eén van de meest opvallende kenmerken van deze nieuwe Volvo is de Hiab 1188pro kraan, een nieuw type kraan die wij voor het eerst hebben laten installeren, aangedreven door een accupakket. Deze innovatieve kraan werkt zonder dat de vrachtwagenmotor hoeft te blijven draaien, dankzij het lithium accupakket dat in het kopschot van de vrachtwagen is geïntegreerd. Dit betekent dat tijdens het laden en lossen de gehele wagen kan worden uitgezet, waardoor we efficiënter en milieuvriendelijker kunnen werken. Hierdoor verkleinen we niet alleen onze ecologische voetafdruk, maar vergroten we ook onze operationele flexibiliteit.

Net zoals bij onze voorgaande vrachtwagens hebben we gekozen voor een 4-assige bakwagen met widespread. Dit betekent dat de assen verder uit elkaar staan, waardoor we een laadvermogen van 41,5 ton op kenteken krijgen en biedt de achterste stuurbare as extra wendbaarheid op moeilijk bereikbare locaties. Om onze capaciteit te vergroten hebben we, als aanvulling op de vrachtwagen, ook een 3-assige aanhanger aangeschaft, eveneens uitgerust met een widespread.

Zoals bij al onze voertuigen, is ook deze vrachtwagen met de grootste zorg en nauwkeurigheid opgebouwd en afgewerkt om ervoor te zorgen dat we onze klanten de best mogelijke service kunnen bieden.

Volvo geleverd door @Volvo van Dijk dealer in Culemborg
Opgebouwd door @carrosseriebedrijf Schevers Schalkwijk B.V.

We kijken er naar uit om met deze uitbreiding onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn en de service naar een nog hoger niveau te tillen. Met meer laadvermogen, verbeterde uitrusting en een focus op duurzaamheid zijn we klaar voor de toekomst!