woensdag 14 februari 2024

Blik op de toekomst; ons nieuwe innovatieve bedrijfspand

Na de start van Voet in 2007, waarbij we vanuit huis zijn begonnen en vervolgens onze plek vonden in een bedrijfspand aan de Plantijnweg in Culemborg, is het nu tijd voor een volgende stap. Na bijna 16 jaar is het duidelijk dat ons huidige pand niet meer voldoet. Het is tijd voor een innovatief en vooral duurzaam bedrijfspand, dat niet alleen onze groei ondersteunt, maar ook een thuishaven wordt voor onze medewerkers.

Ons nieuwe bedrijfspand, gelegen op onze vertrouwde locatie in Culemborg, zal in lijn met de moderne normen voor duurzaamheid, volledig gasloos zijn. Naast de  vereisten, zoals vloerverwarming, warmtepompen en zonnepanelen, gaan we nóg een stap verder. Ons streven is niet alleen om aan de normen te voldoen, maar ook om een pionier te zijn in de energietransitie. Zo is ons bedrijfspand ontworpen om kwaliteit en efficiëntie te verhogen door een Slim EMS waardoor we onze energiebehoeften nog beter kunnen regelen.

Innovatie en efficiëntie

Met een totale bedrijfsoppervlakte van 2,1 hectare wordt ons nieuwe pand meer dan alleen een werkplek: het is ontworpen met het oog op de toekomst van Voet Energy Solutions. De toevoeging van productstraten zal, naast het vergroten van efficiëntie, ook structuur brengen in onze processen. Van batterijcontainers tot traforuimtes: onze teststraten zullen alle benodigde faciliteiten bieden voor het onderhouden, testen en gereedmaken van ons verhuurmateriaal. Een geautomatiseerd (kabel-) magazijn van 15 meter hoog, een lange termijn opslag en een proeftuin van 5.000m2 voor het testen en ontwikkelen van nieuwe producten, zullen de basis vormen van ons streven naar de hoogste kwaliteit en innovatie. Zo gaan we ook zoveel mogelijk regenwater opvangen en hergebruiken voor proceswater, wasstraat en toiletspoeling. We willen niet alleen voldoen aan de verwachtingen van vandaag, maar anticiperen ook op die van morgen.

Ons pand wordt duurzaam in energiegebruik en in energievoorziening. Met ons eigen zonnedak produceren we voldoende energie voor onze bedrijfsvoering en om onze producten met groene  energie op te laden. Met een Slim EMS-systeem zullen we in staat zijn het volledige energiemanagement te reguleren waardoor we onze ecologische voetafdruk aanzienlijk verminderen.

Veiligheid en ontwikkeling: een werkplek voor groei

Ons nieuwe pand is meer dan alleen een fysieke locatie; het is een veilige thuishaven voor al onze medewerkers. We geloven sterk in het creëren van een omgeving waar iedereen zichzelf kan zijn en zich op zijn manier kan ontwikkelen. Hier wordt niet alleen gewerkt; hier wordt gebouwd aan carrières en persoonlijke groei.

Een opvallende eye-catcher op ons nieuwe pand is het heli-dek, wat niet alleen een knipoog is naar moderniteit en efficiëntie, maar ook symbool staat voor onze toewijding aan het bieden van de snelste service aan onze klanten.

Kortom, ons nieuwe bedrijfspand toont niet alleen onze groei en toewijding aan duurzaamheid, maar ook onze toekomstgerichte aanpak en zorg voor onze medewerkers. We kijken uit naar de volgende fase van Voet, waarin innovatie, duurzaamheid en veiligheid hand in hand gaan. De komende maanden nemen we jullie mee in de ontwikkelingen.