Brandstofmanagement en alternatieve brandstoffen

Hoe zorgen we ervoor dat u een optimaal energierendement krijgt van uw aggregaat en dat u tegelijkertijd het milieu zo weinig mogelijk belast? Dat doen we door het gebruik van biobrandstoffen en het voeren van een goed brandstofmanagement. We kennen onze aggregaten door en door en die ervaring nemen we mee bij het bepalen van het brandstofgebruik. Door uw aggregaat 24/7 in de gaten te houden, voorkomen we overmatig verbruik en zorgen we ervoor dat er op piekmomenten voldoende brandstof aanwezig is. Zo zetten we iedere druppel brandstof optimaal in. 

GTL (synthetische diesel)

Een alternatief voor reguliere brandstof is GTL-diesel. Wij kunnen dit voor ieder aggregaat of elke lichtmast leveren. GTL staat voor Gas To Liquid, het is een synthetische dieselbrandstof.

Het voordeel van deze diesel is dat het geen zwavel bevat, minder schadelijke stoffen uitstoot en geen dieselgeur afgeeft. Bovendien is de brandstof biologisch afbreekbaar. GTL-diesel draagt daarom bij aan het verminderen van zwaveloxiden, stikstofoxiden en roetdeeltjes.

HVO (biodiesel)

Ook is het mogelijk om een aggregaat te huren met HVO als brandstof. HVO staat voor Hydrotreated Vegetable Oil. Deze biodiesel is Europees genormeerd (EN14214) en kan gebruikt worden in de dieselmotoren van onze aggregaten.

Wilt u meer weten over deze alternatieve brandstoffen? Neem dan contact met ons op. We nemen graag de opties met u door.

Monitoren op afstand

85% van onze verhuurvloot is uitgerust met de optie ‘monitoren op afstand’. Deze aggregaten kunnen onze servicemonteurs online monitoren. Dit online systeem geeft inzicht in het energieverbruik, de inhoud van de interne brandstoftank en eventuele foutmeldingen. Onze monteurs kunnen een storing in uw gehuurde aggregaat voorkomen of verhelpen door bij een melding langs te gaan op locatie. U krijgt van ons meteen een sms met de stand van zaken, zodat u niet onverwacht zonder stroom komt te staan.

We kunnen voor langdurige projecten het totale energieverbruik inzien en u adviseren wanneer u beter een kleinere of grotere aggregaat kunt inzetten om zo brandstof en kosten te besparen.

Powermanagement

Schone brandstof is al een stap richting een beter milieu, maar we kunnen nog meer doen. Powermanagement, bijvoorbeeld. Is de belasting van uw energieverbruik rond bepaalde tijden veel hoger of juist lager? Dan is het een goede optie om hiermee aan de slag te gaan.

Stel dat u bijvoorbeeld overdag twee keer zoveel elektriciteit verbruikt dan ‘s nachts. Dan is het mogelijk om overdag twee aggregaten te laten draaien -  die die maximale belasting aankunnen. Wanneer het stroomverbruik afneemt, schakelen we één aggregaat uit. Zo kan één apparaat het energieverbruik dragen. De besturing van de aggregaten zoekt automatisch naar de meest rendabele verdeling per aggregaat waardoor u brandstof bespaart.

Het is ook mogelijk om een 1000 kVA-aggregaat met bijvoorbeeld een machine met een lagere capaciteit (zeg: 100 kVA) te koppelen, om zo de meest efficiënte powermanagement-opstelling te creëren.

Tijdsklokken

Alle Voet-aggregaten beschikken standaard over tijdsklokken. Van tevoren kunnen we de tijdsklok op de aggregaat instellen, zodat die opstart of stopt rond een specifiek tijdstip. Zo draait een aggregaat nooit onnodig door en bespaart u ook weer brandstof.

Hybride (plug-in) lichtmasten

De accu’s van onze hybride lichtmasten laden we op via zonnepanelen op ons pand in Culemborg. Door deze accu’s is het brandstofverbruik gemiddeld liefst 90% lager dan een lichtmast die volledig op diesel draait! Onze lichtmasten bevatten standaard een tijdsklok en lichtsensor, waardoor ze nooit onnodig aan staan.

Daarnaast zijn de lichtmasten zeer compact; ideaal voor transport. We kunnen meer dan 20 lichtmasten op onze bakwagen vervoeren. Lees hier meer over onze lichtmasten.

Wilt u meer weten over brandstofmanagement, alternatieve brandstoffen of onze hybride lichtmasten? Laat het ons weten, we adviseren u graag.