woensdag 22 november 2023

Een zonnige toekomst; ons duurzame zonnedak van 3410m2

In een wereld waar duurzaamheid centraal staat, heeft Voet in 2019 een grote stap gezet richting een groenere toekomst. Dit doen we met een duurzaam zonnedak van maar liefst 3410m2, bedekt met 600 geavanceerde I-V zonnepanelen. Deze indrukwekkende installatie markeert niet alleen een verantwoorde investering, maar is tevens een bewuste keuze die aansluit bij onze duurzame bedrijfsvisie.

Energiepositief ondernemen

Ons zonnedak gaat verder dan alleen energieneutraal werken; wij zijn energiepositief. De opbrengst van de zonnepanelen overstijgt ons energieverbruik. Zo produceren we niet alleen genoeg elektriciteit voor onze dagelijkse bedrijfsvoering, maar hebben we zelfs de mogelijkheid om stroom terug te leveren aan het energienet. Een stap die niet alleen bijdraagt aan kostenbesparing, maar ook aan het verminderen van onze ecologische voetafdruk.

Groen opladen van ons verhuurassortiment

Een van de meest opvallende voordelen van ons zonnedak is de veelzijdigheid aan groene energie die het genereert. Niet alleen voorziet het in de energiebehoeften van ons bedrijfspand, het wordt ook ingezet voor het opladen van onze accupakketten en ons elektrische wagenpark. Hiermee nemen we een belangrijkste stap richting emissieloos werken, waarbij stikstof en co2-uitstoot straks tot het verleden behoren.

 

Duurzame innovatie: software als sleutel

Om het maximale uit ons duurzame energie-initiatief te halen, maken we gebruik van geavanceerde software die ons energieverbruik nauwkeurig monitort. De verzamelde data gebruiken we zowel intern als extern voor het optimaliseren van onze verhuuroplossingen. Dit stelt ons in staat om efficiëntere energieoplossingen aan te bieden bij onze klanten, waarmee we gezamenlijk bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Werken aan energie voor de volgende generatie

Bij Voet Energy Solutions staan we in de voorhoede van de revolutie naar duurzame energie. Ons duurzame zonnedak is meer dan alleen een bron van groene energie; het vertegenwoordigt toewijding aan een duurzame toekomst. Door te investeren in innovatieve oplossingen en te streven naar energiepositiviteit, nemen we actief deel aan de transitie naar een duurzaam energiesysteem. Samen met ons team en onze klanten werken we aan de toekomst voor de volgende generatie. 

Wij staan altijd open voor partners om samen te werken aan duurzame energieoplossingen. Heb je interesse of ben je benieuwd wat Voet te bieden heeft? Neem voor de mogelijkheden contact met ons op, we gaan graag met je in gesprek!